Dorpslijst Langenboom

Het verkiezingsprogramma van het CDA in samenwerking met de Dorpslijst Langenboom

CDA Mill en Sint Hubert presenteert verkiezingsprogramma

Het verkiezingsprogramma van het CDA is klaar. Wij zijn trots dat dit uiteindelijk een mooie cocreatie is geworden van verschillende groepen inwoners. Vorig jaar na de zomerperiode zijn we begonnen met het ophalen van de was door het organiseren van keukentafelgesprekken. Geen bijeenkomsten in een zaaltje waar de politiek aan het woord is maar op bezoek bij mensen om te horen wat er speelt en wat de komende jaren belangrijk is.

Gesprekken met buurtschappen, dorpsraden, ondernemers, agrariërs, milieuvereniging, mensen uit de zorg, mensen uit de woonsector, kartrekkers van Goei Leven, verenigingen, allemaal schoven ze aan. Ook de collega’s van de Dorpslijst Langenboom gaven hun input. Een enorme hoeveelheid informatie werd opgehaald en uit al deze gesprekken kwamen uiteindelijk zeven thema’s die belangrijk zijn de komende jaren: Sterke dorpen, Dienstverlening, Wonen, Zorg voor elkaar, Bedrijvigheid, Duurzaamheid, Krachtig bestuur & financiën. Met deze thema’s wil het CDA Mill en Sint Hubert de komende jaren aan de slag om onze gemeenschap nog mooier te maken. Want ook dat kwam uit de gesprekken: het is hier al best een goei leven, maar het kan altijd beter.

En net zoals de afgelopen periode wil het CDA ook samen met onze inwoners aan de slag. De tijd dat politiek alleen werd bedreven in de raadszaal is voorbij. Veel zaken liggen namelijk al vast in wetgeving en gemeenschappelijke regelingen met andere gemeenten. Onze invloed als kleine gemeente wordt steeds beperkter. Buiten de raadszaal gebeurt het, daar hoor je wat er leeft en belangrijk is. Door deze informatie te delen kun je mensen in verbinding brengen met elkaar en zaken aanpakken. Van denken naar delen en dan doen! Het verkiezingsprogramma van CDA Mill en Sint Hubert 2018-2020.

 

Verkiezingsprogramma